Βιογραφικό - Γεώργιος Θεμιστοκλέους MD, DSc


Φοιτήσα την περιόδο 1992-1998 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβα το Πτυχίο της Ιατρικής με «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ» το έτος 1998.

Απο το 1998 έως το 1999 υπηρέτησα για ένα έτος στη Α’ Χειρουργική Κλινική του ΤΖΑΝΕΙΟΥ Νοσοκομείου Πειραιά ως Ειδικευόμενος Χειρουργικής (Διευθυντής, Καθηγητής Αναστάσιος Ρήγας).

Απο το 1999 έως το 2004 υπηρέτησα ως Ειδικευόμενος Ορθοπαιδικής στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείου ΚΑΤ (Διευθυντής, Καθηγητής Παναγίωτης Σουκάκος). Κατά την διάρκεια της θητείας μου αυτής αντιμετώπισα όλο το εύρος της Ορθοπεδικής Τραυματολογίας και Επανορθωτικής Χειρουργικής, που αφορούσε την Χειρουργική του Ενήλικα, την Παιδο-Ορθοπεδική, τις Αθλητικές κακώσεις, τις Επανασυγκολήσεις Άκρων και την Σπονδυλική Στήλη, σε ένα μεγάλο εύρος χειρουργείων. Ανέπτυξα επίσης πλήρες κλινικό έργο (ασθενείς, υπεύθυνος θαλάμων ασθενών, εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία, γενικές εφημερίες του Νοσοκομείου Κ.Α.Τ.) όπως και διδακτικό έργο (εκπαίδευση φοιτητών τόσο στο μάθημα της Ορθοπαιδικής οπώς και τής Πειραματικής Φυσιολογίας). Έχω επίσης συμμετάσχει ενεργά στο Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με Διαλέξεις Συμπόσια, Σεμινάρια και Συνέδρια.

To 2003 εκπαιδεύτικα στήν αντιμετώπιση πολυτραυματία ATLS.

Το 2004 ανακηρύχθηκα Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική διατριβή μου έλαβε βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ» με το θέμα: «Φυσιολογία των Οστεοβλαστών και Μηχανισμός Παραγωγής Οστού και Επούλωση Κατάγματος.: Σύστημα καλλιέργειας οστεοβλαστών σε κολλαγόνο τύπου Ι και οι εφαρμογές του για την μελέτη της παθοφυσιολογίας του οστίτη ιστόυ in vitro και την πλήρωση οστικών ελλειμάτων σε κονίκλους in vivo.».

Το 2004 απέδωσα στήν Ελληνική γλώσσα και τεκμηρίωσα στατιστικά το ερωτηματολογίο κλινικής αξιολόγησης άκρας χειρός DASH. Η μελέτη έγινε αποδεκτή απο το American Academy Of Orthopaedic Surgeons ως η έγκυρη έκδοση του ερωτηματολογίου στην Ελλήνικη.

Έλαβα τον Τίτλο Ειδικότητας του Ορθοπαιδικού Χειρουργού το 2004.

Έπειτα αναχώρησα στις Η.Π.Α, και εργάστηκα στο διεθνούς φήμης Ορθοπαιδικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας USC στο Λος Αντζέλες, (Διευθυντής, Καθηγητής Michael Patzakis). Διατελέσα έμμισθος Κλινικός-Ερευνητικός Επιμελητής (Clinical-Research Fellow) με εξειδικεύσεις στους τομείς τoυ άνω άκρου και της Χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης εως τον Ιούλιο του 2006.

Από το 2006 διατήρω ορθοπαιδικό ιατρέιο στην οδο Ανδρούτσου 137-139 στον Πειραία και συνεργάζομαι με το νοσοκομείο Μetitteraneo.

Κατά το χρονικό διάστημα απο το 2000 έως 2005 είχα Κλινική και Πειραματική Ερευνητική Δραστηριότητα με (36) δημοσιεύσεις και (6) Δημοσιευμένες Περιλήψεις (Published Abstracts) σε peer-reviewed ξενόγλωσσα περιοδικά όπως και (49) ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Έχω (34) Δημοσιεύσεις σε Ελληνικά περιοδικά.

Έχω γράψει (1) Κεφάλαιo (Chapter) σε ορθοπαιδικό βιβλίο του Εξωτερικού (Μεγάλη Βρετανία) και (6) Κεφάλαια σε Ελληνικά ορθοπαιδικά βιβλία. Έχω (92) Ανακοινώσεις σε Συνέδρια στην Ελλάδα.